Disclaimer

Laser gesneden producten

Een groot deel van de producten van Poetoeter worden geheel of gedeeltelijk met een lasersnijder gemaakt.

Door de sublimatie van het materiaal ontstaan bij sommige materialen donkere randjes en soms een beetje aanslag op het product. Ook kan er een wat rokerige lucht aan het product zitten, vooral bij hout. Dit verdwijnt na enkele weken.

Wij doen ons uiterste best om ons productieproces zoveel mogelijk te optimaliseren om deze effecten te minimaliseren.

Hout

Hout is een natuurproduct. Dat zorgt ervoor dat elk stukje hout er anders uit ziet en een iets andere samenstelling heeft. Ook zien onze graveringen op elke soort hout en elk onderdeel afzonderlijk er weer net iets anders uit. Er kan kleurverschil zijn tussen graveringen op onderdelen van dezelfde houtsoort.

Wij kopen onze onderdelen met grote zorg in. Echter, hout kan kapot gaan. Er kunnen scheuren ontstaan of breuken door een val of doordat het ergens tegenaan slaat.

 

Hout zal eerder kapot gaan naarmate het verder uitdroogt. Voor de beste kwaliteit is het daarom aan te raden om houten onderdelen niet te lang op voorraad te laten liggen. Het beste kan je de onderdelen bewaren in een afgesloten bak of zak om uitdroging te voorkomen.
Voorkom dat het hout nat wordt, heet wordt of bevriest. Schoonmaken van de houten onderdelen kan uitsluitend met een heel licht vochtige doek.  

Veiligheid

 

Veel van de producten die wij leveren zijn geen eindproduct. Wil je onze onderdelen verwerken in een product, verdiep je dan goed in welke veiligheidseisen er gesteld worden aan je product. Wil je je product op de markt brengen, dan moet het product voldoen aan de wettelijke eisen die horen bij het beoogde gebruik van het product. Voor speelgoed gelden bijvoorbeeld andere eisen dan voor decoratieve producten. Wil je speelgoed op de markt brengen kun je voor meer informatie o.a. hier terecht: https://www.nvwa.nl/onderwerpen/speelgoed/regels-en-wetgeving-speelgoed2. Vergeet daarnaast ook niet om je klanten te voorzien van veiligheidsinstructies. 

Gebruik van magneten

Sommige producten hebben een bevestiging door middel van magneten. Met het gebruik hiervan moet zorgvuldig worden omgegaan. Hou losse magneten uit de buurt van kleine kinderen. Magneten kun je niet gebruiken in de onmiddellijke omgeving van medische of elektrische apparaten, inclusief hart-pacemakers!